Νέα έρευνα: Οι άνθρωποι ζούμε περισσότερο από όλα τα πρωτεύοντα θηλαστικά χάρη στις… μαμάδες μας!
“Γιατί οι άνθρωποι ζούμε περισσότερο;” ήταν το αντικείμενο μιας νέας έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Cornell και το πόρισμά της είναι ότι αυτό οφείλεται στη σχέση της μητέρας με το παιδί.
Οι μαμάδες εξασφαλίζουν μια “μακριά, αργή ζωή” αναφέρει η έρευνα, εξηγώντας ότι οι άνθρωποι ζούμε περισσότερο από όλα τα πρωτεύοντα θηλαστικά παρά το γεγονός ότι έχουμε συγκριτικά μικρότερο μέγεθος.
“Οι άνθρωποι περνούν μια μεγαλύτερη περίοδο σύνδεσης με τη μητέρα τους από ό,τι τα υπόλοιπα θηλαστικά” δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής Νευροβιολογίας, Matthew Zipple, στο CBC News προσθέτοντας ότι “ή σχέση με τη μητέρα έχει σχέση με τη μακροζωία των ανθρώπων αλλά και άλλων θηλαστικών που ζουν αρκετά χρόνια”.
Για τις μανάδες όλου του κόσμου: Ενός λεπτού σιγή για την ΜΑΝΑ που είναι το νερό της πηγής
Μαμάδες, δεν χρειάζεται να περνάτε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά!
Παρά το γεγονός ότι η έρευνα δείχνει ότι οι μητέρες είναι αυτές που εξασφαλίζουν περισσότερη ζωή στα παιδιά τους… οι ερευνητές προειδοποιούν ότι το πόρισμά τους δεν πρέπει να αγχώσει περισσότερο τις μαμάδες και δεν συνιστά ότι πρέπει να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους.
Ο Zipple εξέτασε τη διάρκεια ζωής θηλαστικών (όπως οι ελέφαντες) που εξαρτώνται από τη μητέρα τους για να επιβιώσουν στην αρχή και συμπέρανε ότι και οι ίδιες οι μητέρες ζούσαν περισσότερο ενώ έκαναν λιγότερα παιδιά, για να εξασφαλίσουν την επιβίωση των μικρών τους!
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η έρευνα κάνει λόγο για τη σχέση που έχει η μητέρα με το παιδί και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρεται σε “γονείς-ελικόπτερα ή γονείς που γράφουν τα παιδιά τους από μηνών σε 3 δραστηριότητες”.
Το τελευταίο που χρειαζόμαστε οι μαμάδες είναι ακόμα μια έρευνα που θα μας λέει “κάνε περισσότερα για το παιδί σου”, όμως η συγκεκριμένη έρευνα αναδεικνύει την εξέλιξη του ανθρώπου και πόσο σχετίζεται με τη σχέση που έχει με τη μητέρα κι όχι για το εάν η μητέρα “διαβάζει κάθε μέρα παραμύθια στο παιδί”.
Διάβασε επίσης: