Βρεφάκι 50 ημερών διασώθηκε στα νερά της Τήλου – Η συγκινητική ιστορία του
Οι εικόνες της επιχείρησης διάσωσης κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Στο επίκεντρο μίας επιχείρησης διάσωσης ενός μωρού 50 ημερών βρέθηκε η Τήλος, όπου και μεταφέρθηκε με ασφάλεια.
Η κινητοποίηση έγινε για ένα προσφυγόπουλο μόλις 50 ημερών, που ήταν αποκλεισμένο και κινδύνευε. Τα πλάνα και η συγκινητική ιστορία του βρέφους, δείχνουν τα όσα περνούν πρόσφυγες και μετανάστες κάθε ηλικίας. Άνθρωποι που πληρώνουν διακινητές για ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη και ρισκάρουν την ίδια τους, τη ζωή.
Η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά, ανήρτησε στο Facebook μία ακόμα συγκλονιστική ιστορία διάσωσης με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά ένα προσφυγόπουλο μόλις 50 ημερών. «Ένα προσφυγόπουλου 50 ημερών που για τρεις ημέρες ήταν αποκλεισμένο στο βουνό, οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα», αναφέρει η δήμαρχος της Τήλου, Μαρία Καμμά.
Στο μόλις 50 ημερών βρέφος δόθηκε το «όνομα» Ιωνάς, παρομοιάζοντας το μικρό προσφυγόπουλο με τον καλόγερο που ξεβράστηκε στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Όπως αναφέρει η Μαρία Καμμά, για άλλη μια φορά η κοινότητα της Τήλου, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας πλάτη στην μεγάλη πίεση που ασκείται με το προσφυγικό.
«Δεν έχει χάσει καμία ανθρώπινη ζωή και προσπαθεί να ανταπεξέλθει και να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ταλαιπωρημένους, τραυματισμένους και χτυπημένους ανθρώπους. Ναι χτυπημένους, γιατί οι λαθροκινητές προκειμένου να τους φορτώσουν στις βάρκες, τους χτυπάνε», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήμαρχος της Τήλου.
Όπως εξηγεί η Μαρία Καμμά, «έγκυος γυναίκα παγιδευμένη στο βουνό, βρέφη και παιδιά πεταμένα σε απόκρημνα σημεία του νησιού, γυναίκες τραυματισμένες, άντρες χτυπημένοι άσχημα από τους Τούρκους διακινητές, συνθέτουν το σκηνικό απόγνωσης που βιώνει η κοινωνία του νησιού μου τους τελευταίους μήνες… και η εξωτερική βοήθεια; ελαχιστότατη».
Η δήμαρχος της Τήλου αναφέρεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λιγοστών λιμενικών και αστυνομικών που έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους αλλά και τους εθελοντές. «Σπύρο, Μίμη, Νίκο, Μαρία, Βασίλη, Μιχάλη, Μερκούρη και αρκετούς ακόμη, που δεν το βάζετε κάτω, που λέτε όχι ρε γαμώτο κανέναν δεν θα χάσουμε στο νησί μας!», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Καμμά.
[embedded content]
Διαβάστε επίσης:
«Το 11:11 είναι τέσσερις αριθμοί που βλέπαμε, όταν η κόρη μας διαγνώστηκε στο φάσμα του αυτισμού»
«Μην κλαις γιαγιά, θα φτιάξουμε άλλο»: Η συγκλονιστική ιστορία της κυρίας Ευτυχίας που κάηκε το σπίτι της